Breek het kaneelstokje in een paar stukken en rooster de komijn, zwarte pepper, kaneel, kardamom, kruidnagel, venkel, mosterd en koriander in een droge koekenpan. Doe dit voor 1 of 2 minuten of totaal het geheel geurig wordt. Laat het niet aanbranden! (en let op, want de mosterdzaadjes kunnen nog wel eens rondspringen)
Maal alles samen in een vijzel of een keukenmachine. Zorg ervoor dat in ieder geval dingen als kruidnagels goed gemalen zijn. Die zijn niet echt aangenaam om heel in je mond te krijgen. Het blijft ongeveer een maand goed als je het in een luchtdicht potje bewaard.
Chana Chaat
Bak de uien, gember en chili peper in de olie voor 5 minuten of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de kikkererwten toe en bak die mee voor een extra 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Voeg de chili poeder en de garam masala toe en kook dit mee voor een extra 2 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen. Proef en voeg zout en/of peper toe indien nodig.
Doe de komkommer, tomaatjes, citroensap (naar smaak) in een mengkom met de gehakte koriander. Roer door elkaar, proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
Verdeel dit mengsel over 4 borden en leg hierop het kikkererwten mengsel, de yoghurt, graanappelzaadjes en de pappadum kruimels.
Doe er nog wat verse koriander overheen en serveer voordat de pappadums zacht worden