Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Makkelijkste ijs ter wereld
Klaar in 5 minuten (als je het smelten van het ijs niet meerekent) en superlekker
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
8
personen
Ingrediënten
1
liter
goede kwaliteit roomijs
ik heb Hertog ijs gebruikt
75
gr
speculaasjes
verkruimeld
2-3
el
stemgember
klein gesneden
Instructies
Laat het even uit de vriezer zacht worden, ongeveer tien minuten.
Verkruimel de speculaas en snij de gember fijn.
Zodra het ijs zacht genoeg is roer je beide ingredienten er goed door en doe het ijs direct weer in de vriezer om weer op te stijven.
Voor serveren ‘overgieten’ met wat speculaas kruimels en wat van het gembersap
Gang:
Dessert/zoet
Keuken:
Hollandse keuken
Nutrition
Calorieën:
193
kcal
,
Koolhydraten:
23
g
,
Eiwit:
3
g
,
Vet:
10
g
,
Verzadigd vet:
5
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
3
g
,
Cholesterol:
31
mg
,
Natrium:
89
mg
,
Kalium:
147
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
17
g
,
Vitamine A:
302
IU
,
Vitamine C:
0.4
mg
,
Calcium:
90
mg
,
Ijzer:
0.3
mg