In een kom combineer je de kip met de rest van de ingredienten voor de marinade en laat dit marineren voor minimaal 15 minuten of de hele nacht.
Bereidt de groentes en kruiden voor de rolletjes.
Verhit een wok of koekenpan en voeg de gemarineerde stukjes kip in een enkele laag aan de hete pan toe. Bak tot ze gaar zijn.
Doe alle groenten en de gebakken kip in bakjes zodat je alles bij de hand hebt om je rolls te maken.
Vul een platte schaal (liefst rond, ik gebruik een siliconen vlaaivorm) met genoeg water om het rijstpapier in te dopen. Zorg ervoor dat het water warm is, maar zeker niet heet. Doop het rijstpapier heel kort in het water, ongeveer 2 seconden elke kant. Het is nog vrij stijf als je het uit het water haalt, maar dat veranderd snel genoeg.
Leg het papier op een droog oppervlak en leg je ingrediënten aan de onderkant van je vel. Niet helemaal aan de rand, je moet nog ruimte hebben om te beginnen met rollen.
Sla nu de onderkant van je vel zo strak mogelijk over de ingrediënten heen en begeleid de vulling met je vingers. Sla nu de zijkanten over de vulling heen en rol nu verder op.
Pindasaus
Verhit de olie in een smalle steelpan op medium gasvlam. Zodra de olie net een beetje heet wordt, voeg je de knoflook en de gember toe en bakt dit voor ongeveer 30 seconden tot het begint te geuren. Voeg de sweet chili sauce, de hoisin saus, water en pindakaas toe en roer tot alles glad is. Laat zachtjes pruttelen tot de saus indikt. Laat afkoelen.
Blijft in de koelkast een week goed. Als de saus te dik is na bewaren, dan kun je er een beetje water doorheen roeren om hem te verdunnen.