Deze heerlijke maanzaad en sinaasappel tulband is geweldig lekker!
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur15 minutenmin
Porties: 12personen
Equipment
tulbandvorm
Ingrediënten
120grammaanzaad
250mlmelk
225gboterzacht op kamertemperatuur, met een beetje extra om het blik in te smeren
220grsuiker
3eieren
300grambloem
2tlbakpoeder
1vanille boonzaadjes alleen
1elsinaasappel schil
4elsinaasappelsap
Sinaasappelglazuur
125mlhoning of maple syrup
1sinaasappelmaak hele dunne reepjes van de schil en pers de rest
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Klop de boter en de suiker samen op medium snelheid tot je een dikke en lichtgele massa hebt. Voeg de eieren een voor een toe terwijl je blijft kloppen.
Doe de bloem en het bakpoeder samen door een zeef en voeg een snufje zout toe. Schep een derde van het bloemmengsel door het botermengsel. Lepel de helft van de maanzaad er door, daarna weer een derde van de bloem, de rest van het maanzaad en eindig dan met de laatste 1/3 van de bloem. Je moet uiteindelijk een glad maar luchtig mengsel over houden.
Voeg de vanille, sinaasappelschil, melk en de sinaasappelsap toe.
Giet het beslag in je tulband vorm of cakeblik en zet de cake een stukje onder het midden in de oven. Bak voor ongeveer 55-65 minuten of tot een houten prikker er schoon uit komt. Laat in het blik 5 minuten koelen voor je hem omdraait en verder laat afkoelen op een rek. (duurt ongeveer 3 uur voor volledig gekoeld)