Voor de topping van dulce de leche; gewoon flinke hoeveelheden erop smeren!
Instructies
Verwarm je oven voor op 190 C and vet een bakblik van ongeveer 20 cm in diameter in en bestuif met bloem.
Doe de eieren, yoghurt and dulce de leche in een kom en meng dit goed door.
Combineer de bloem, cacao poeder, bakpoeder, baking soda en zout in een andere kom.
Doe de boter en de suiker samen in een meng kom en mix tot het luchtig is, dit duurt ongeveer 3 minuten, schraap af en toe de zijkanten van de kom schoon indien nodig.
Met de mixer op medium, giet je ei mengsel in de kom in een langzame stroom, wederom schraap je de kom aan de zijkanten indien nodig.
Zet de mixer op de laagste stand en voeg je bloem mensel toe, een halve cup tegelijk, schraap de zijkanten schoon na elke toevoeging.
Roer met een lepel je vijgen, je hazelnoten en de groene thee erdoor tot net gecombineerd met de mix. Niet overmixen!
Giet het beslag in je bakblik en strijk het oppervlak glad met een rubberen spatel. Bak de cake tot deze stevig is en een houten prikker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt. Dit duurde ongeveer 50 minuten in mijn oven.
Laat 5 minuten afkoelen in het blik en stort dan uit op een rek om verder af te laten koelen.
Smeer de cake als deze is afgekoeld in met een laag dulce de leche en strooi er gedroogde vijgen of hazelnoten overheen