Maak eerst het deeg door de droge ingredienten bij elkaar te doen en even te mengen in de keukenmachine (of met de hand). Voeg vervolgens de koude blokjes boter erbij en draai dit snel door de droge ingredienten heen (ongeveer 40 snelle pulses is voldoende) tot je een massa hebt wat een beetje lijkt op grof zand. Doe je het mengen met de hand werkt dan met je vingertoppen en zo snel mogelijk.
Zodra de boter gemengd is voeg je elke keer een eetlepel water toe en draai je de machine nog even. Kijk wanneer het deeg pakt. Het blijft eruit zien als ‘zand’ maar als je het tussen je vingers doet moet het bij elkaar komen.
Stort het nu uit op een aanrecht en druk het zo snel mogelijk bij elkaar tot een platte schijf. Verpak in plastic folie en leg in de koelkast voor minimaal een half uur.
Vulling
In de tussentijd verwarm je de oven voor op 180˚ C.Bereid je groentes voor en zet apart.
Klop de eieren los met de Italiaanse kruiden, de slagroom, chilivlokken en peper en zout. Zet apart.
Blind bakken
Als het deeg minimaal een half uur heeft gekoeld haal je uit de koelkast en leg je het op een met bloem bestoven aanrecht. Druk het even aan met je handen om het vast even ‘in te werken’. Rol dan met een deegroller (en maak ruim gebruik van bloem) uit tot een dunne plak en beleg daar je vormen mee. Omdat er veel boter in het deeg zit hoef je de vormpjes meestal niet eerst in te smeren. Ik heb dat althans nog nooit gedaan.
Leg bakpapier in de vorm en bedek dit met droge peulvruchten, rijst of iets anders zwaars en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal daarna eruit, verwijder de bonen en het bakpapier, bestrijk met ei en zet nog eens 5 minuten in de oven om bruin te bakken.
Daarna is je deeg klaar om verder bereid te worden.
Afmaken
Verdeel de stukjes gerookte kip over de bodem. Daaroverheen de verse doperwten en de courgette linten.
Verdeel je ei-mengsel over de groente en eindig met de geraspte kaas.
Bak af in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot goudbruin en gaar.