Terwijl je de grillpan flink heet laat worden maak je de dressing.
Doe de olijfolie, citroensap, sesamolie, honing en mosterd bij elkaar in een kom en roer goed tot alles gecombineerd is. Proef en voeg eventueel een van bovenstaande stoffen toe als de smaak nog niet naar je zin is. Snij de bieslook fijn maar voeg die pas op het laatste moment toe aan de dressing. Maak op smaak met zout en peper.
Breek het onderste harde gedeelte van de asperges af, dit gaat makkelijk bij verse asperges en voeg je wat druk toe dan knapt de asperge bijna vanzelf af op het goede plekje.
Snij de halloumi in dunne plakken
Bestrijk zowel de asperges afzonderlijk als de halloumi aan beide kanten met olijfolie.
Als de pan goed heet is kun je de asperges erop leggen. 2-3 minuten per kant is meer dan voldoende.
Als de asperges klaar zijn bak je de halloumi aan beide kanten goudbruin. Dit zal heel snel gaan dus blijf er bij voor het beste resultaat.
Voor het serveren leg je de asperges op een bord, daaroverheen de halloumi plakken en giet er dan 1 eetlepel van de dressing over. Knip nog wat bieslook eroverheen als je wilt.