Bereid al je groentes voor en snij ze zo dun mogelijk. Dit is echt belangrijk omdat dat voor een groot gedeelte de smaak bepaalt.
Als al je groentes klaar zijn, bereid je de garnalen. Maak ze schoon en zet drie kommetjes klaar; een met bloem, eentje met de combinatie van panko, kokosnoot en limoenschil en een met 1 ei, losgeklopt met een klein beetje water.
Doop je garnalen eerst in de bloem, dan het ei en als laatste de kokosmix.
Verhit een dunne laag zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak de garnalen in gedeeltes tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Zodra ze afgekoeld zijn, snij je de garnalen in stukjes om ze straks in de loempia’s te kunnen rollen.
Bereid een platte schaal of kom voor met lauw water. Hier dip je straks je rijstpapier in. Zorg dat het water niet te warm is en niet te koud.
Doop elk vel rijstpapier kort in het water aan een kant en kort aan de andere kant. Als het goed is is het nog een beetje stijf maar zodra je klaar bent om te rollen is het zachter geworden. Werk wel snel!
Doe je groentes en kruiden in het midden, doe wat van de garnalen erbij en rol je springrolls op.
Als je niet weet hoe je een springroll moet oprollen check dan even online voor een tutorial. Het is niet ingewikkeld!
Maak een dipsaus naar keuze en genieten maar! (wij gebruiken vaak gewoon alleen sweet chili saus. Altijd lekker!)