Snij de meloen doormidden en verwijder de pitten voordat je het meloenvlees lossnijd en in de blender doet. Doe er het sap van de citroen en de meloen bij en een paar schepjes suiker. Niet teveel suiker ineens, je kunt er altijd later nog wat bij doen.
Draai in de blender tot alles mooi glad is en proef of de smaak goed is. Is het te melig, doe er dan nog wat citroen bij, is het niet zoet genoeg een schepje suiker en roer nog even goed door.
Zet dit mengsel in de koelkast tot gebruik
Draai de blauwe bessen samen met de vanille kwark tot een smeuiig mengsel en proef ook hier of er een beetje suiker bij moet. Kijk ook of het mengsel dun genoeg is om in een ijshouder te gieten.
Als je een zoku hebt haal je die nu uit de vriezer, doe je de stokjes erin en giet om en om een laagje meloen mengsel en een laagje blauwe bessen mengsel erin. Wacht 7-9 minuten er haal de ijsjes eruit.
Heb je een normale ijsvorm, doe dan eerst de eerste laag erin en giet voorzichtig de tweede laag erop. Ik weet niet precies of dat goed gaat.... Lekker is het hoe dan ook!
Deze hoeveelheid maakt overigens veel te veel. Mijn Zoku maakt in totaal 6 ijsjes per keer, en ik heb nog aardig wat meloen mengsel over. De bosbessen zijn op, dus morgen weer een nieuwe combi dan maar!