Verwarm de oven voor op 180˚C. Doe de spinazie in een zeef en giet hier kokend water overheen. Laat het een minuutje staan, laat uitlekken en knijp goed uit om het meeste vocht te verwijderen. Gewoon in je handen nemen en flink kneden, dan komt het vocht er wel uit.
Snijd in stukken en zet apart.
Doe de kip, amandelmeel, eiwit, knoflook, oregano, chilipoeder, zout en peper in de keukenmachine en maal alles in korte pulsen fijn. Zorg dat het geen puree wordt maar het moet fijn genoeg worden om er een burger van te kunnen maken.
Doe het in een kom en voeg de gehakte spinazie, de gesnipperde bosuitjes aan toe en maak hier vier burgers van.
Leg de sesamzaadjes op een bord en druk hier de hamburgers in zodat ze rondom met sesam zijn bedekt. (wij hadden te weinig sesam en hebben er eentje met maanzaad gebakken. Niet zo mooi maar best lekker ook!)
Verwarm een grote anti aanbakpan op het vuur en bak de hamburgers ongeveer 3 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Doe ze daarna op een stuk bakpapier op een ovenplaat en zet in de oven voor ongeveer 8-10 minuten om te garen.
Tomatensalade
Was de tomaatjes en snij ze in kwartjes. Doe ze samen in een kom en overgiet met basilicumolijfolie. Strooi wat peper en zout naar smaak en doe op het laatst wat kleine blaadjes basilicum erop.