20-25groterauwe garnalen (gewoon zo'n zak uit de diepvries)
40grgedroogde kokosnootkokos schaafsel
40grPankoJapans paneermeel
1-2limoenen
1ei
1elwater
snufje zout
3elbloem
arachide olie om in te friturenzonnebloemolie kan ook
Om te dippen:
schaaltje zoete chili saus
Instructies
Laat de garnalen ontdooien en pel ze
Haal de darmkanaaltje uit de garnalen met een klein mesje, maar laat de staartjes aan de garnalen zitten
Rasp de schil van de limoen(en). Niet het wit van de schil raspen, want dit smaakt bitter
Maak een kokosmix door de kokos en de panko metongeveer de helft van de limoenrasp in een bakje te mengen.
Klop het ei met water en zout in een tweede bakje even door elkaar
Doe de bloem in een derde bakje
Maak een 'produktielintje' in deze volgorde: rauwe garnalen, bakje bloem, bakje geklopt ei, bakje kokos-panko en als laatste een groot bord.
Pak de garnalen stuk voor stuk aan het staartje en haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de kokos-panko mix. Leg ze hierna op het bord
Verhit de olie in een wok of diepe koekepan en frituur de garnalen gaar en mooi goudbruin.
Zorg dat je niet teveel garnalen in een keer in de pan gooit (de olie koelt dan teveel af, waardoor het vet in de kokosmix trekt).
Let goed op: want het frituren gaat heel snel. Je moet de garnalen ook redelijk snel draaien, anders wordt het korstje te bruin.
Schep de garnalen uit de pan met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Sprinkel de rest van de limoenrasp over de goudbruine garnalen en serveer ze met wat zoete chili saus ernaast.
Ook lekker naast de garnalen zijn kleine partjes limoen.