Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine of hak het zo fijn mogelijk met een mes. Het moeten echt kruimels worden dus even flink doorhakken. Doe twee cups van de bloemkool in een kom.
Doe de hazelnoten in de keukenmachine en maal ze fijn tot je een grof poeder overhoud. Niet te lang draaien want dan wordt het notenboter! (ook lekker maar dat is weer een ander recept)
Doe 1 cup van het hazelnootmeel bij je bloemkool. Doe hier twee eieren bij en alle kruiden en roer alles goed door, tot je een plakkerige brij hebt.
Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op. Maak nu een rondje van een beetje van de bloemkoolprut. Maak het niet te groot want hoe groter, hoe eerder de pizza zal scheuren. Niet te dik, niet te dun. (zie foto's)
Doe voor 10 minuten in de oven zodat de korst wat uitdroogt en vast gaar bakt. Haal uit de oven en doe de topping erop.
Topping
Doe wat fijngesneden tomaten en de soffrito in een steelpannetje en laat dit even koken tot het een fijn prutje wordt. Zet apart.
Snij de courgette en de champignons klein. Snij de paprika in kleine stukjes.
Rul het gehakt in een koekenpan gaar en voeg hier de courgette en de champignons aan toe. Kruid alles naar wens met peper, zout, tijm en rozemarijn.
Zodra de groentes gebakken zijn kun je de pizza beleggen.
Doe eerst een laagje van je tomatenmengsel op de pizzabodem. Doe hier naar keuze je groentes en gehakt op die je net gebakken hebt en strooi wat van de rauwe paprika eroverheen.
Zet nog eens voor tien minuten in de oven. En genieten maar!