1elarrowroot poederkun je vinden bij o.a. Gooody Foods
Olie om te bakken
Instructies
Voor de spinazie neem je een paar flinke handen spinazie, giet hier kokend water overheen en laat dit 1 minuut staan. Doe dan in een vergiet en laat goed uitlekken. Daarna knijp je met je handen zoveel mogelijk vocht eruit en hak je de spinazie klein.
Doe de blokjes zoete aardappel in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook dit voor 10 minuten of tot ze gaar zijn als je er met een vork of mes in prikt (hou er rekening mee dat zoete aardappels sneller gaar is als gewone aardappel)
Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui zachtjes voor ongeveer 10 minuten op medium vuur tot ze glazig en goudbruin zijn. Voeg de gehakte spinazie, knoflook, citroenrasp en tijmblaadjes toe en bak dit voor nog eens 3-4 minuten. Besprenkel met citroensap.
Giet de zoete aardappel af en laat uitlekken. Doe in een kom en pureer ze met een stamper of een vork. Als het niet helemaal glad is, is dat prima. Voeg spinazie mengsel, zout, peper en arrowroot toe en meng dit goed samen.
Verwarm een dunne laag olie in een koekenpan tot heet en zet het vuur dan iets lager. Maak je handen nat en rol balletjes van je spinazie-zoete aardappel mengsel. De balletjes moeten iets groter zijn als een golf balletje. Doe ze in de hetepan, laat een beetje ruimte over tussen de balletjes en bak ze aan alle kanten goudbruin en crispy.
Serveer met een beetje tijm en citroenpartjes.
Voor een complete maaltijd kun je deze eten met een lekker stuk vlees of vis naar keuze.