Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
2
stemmen
Nectarine cake met amandel
Deze lekkere nectarine cake maak je met amandelmeel
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
35
minuten
min
Totale tijd:
45
minuten
min
Porties:
8
personen
Ingrediënten
60
gr
boter
op kamertemperatuur
180
gr
amandelmeel
1
eetlepel
fijngeraspte citroenschil
150
gr
zelfrijzend bakmeel
4
eieren
165
gr
kristalsuiker
2-3
nectarines
gewassen en in plakjes
kristalsuiker om te bestrooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚ C. Meng boter, amandelmeel, citroenschil, bloem, eieren en suiker in een kom.
Neem een niet te grote ovenschaal en stort hier het beslag in. Verdeel de plakjes nectarine erover. Deze druk je eenvoudig in het beslag.
Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten.
Gang:
Koek en gebak
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
amandelmeel, nectarines
Nutrition
Calorieën:
374
kcal
,
Koolhydraten:
42
g
,
Eiwit:
10
g
,
Vet:
20
g
,
Verzadigd vet:
5
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
2
g
,
Transvet:
0.3
g
,
Cholesterol:
98
mg
,
Natrium:
85
mg
,
Kalium:
99
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
24
g
,
Vitamine A:
425
IU
,
Vitamine C:
2
mg
,
Calcium:
66
mg
,
Ijzer:
2
mg