Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snij een smal plakje van de onderkant af zodat ze straks blijven staan. Doe ze in de citroensap om bruin worden te voorkomen.
Giet de wijn in de slowcooker, voeg suiker, honing, kaneel, steranijs, kardemom, vanille, citroenschil, kruidnagel en pepers toe. Doe de deksel op je slowcooker en zet hem hoog voor 30 minuten. Roer af en toe even om tot de suiker is opgelost.
Doe de peren in de pan en laat hem op hoog ongeveer 2 tot 4 uur staan, afhankelijk van het formaat van je peertjes.
Haal de peren uit de slowcooker met een lepel en doe ze in een schaal. Giet de wijnsaus in een steelpannetje en laat dit inkoken tot het de juiste dikte heeft. Als de saus niet dik genoeg wordt, gebruik dan een beetje maizena om hem in te koken (eerst even oplossen in beetje vloeistof om klontjes te voorkomen)
Doe de peren in de vloeistof en laat dit allemaal afkoelen