4pandan bladenkun je bij een goed gesorteerde toko kopen
1/2tlzout
250grrijstbloem
50grtapiocabloemwordt ook wel tapioca starch genoemd
250grwitte basterd suiker
30mlpandanpastawij hebben de varieteit gebruikt met kleurstof
Instructies
Doe je blok santen in een pan water, voeg een halve tl zout toe en verhit het langzaam met de pandan bladeren erin. Als alle santen is opgelost zet het vuur uit en laat staan.
Doe de pandan bladeren weg.
Doe rijstbloem, tapioca en suiker in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg bij je santen en roer tot alles glad is en geen klontjes meer heeft.
Verdeel je beslag in twee gedeeltes en kleur één gedeelte met de pandanpasta.
Bereid een stoompan voor door even te checken welke maat cakeblik je kunt gebruiken. Breng water aan de kook en zet je ingevette cakeblik erin. Begin door een dun laagje van het groene beslag in het blik te gieten en stoom dit voor 6 minuten. Giet een laagje wit beslag erop en stoom weer voor 6 minuten. Ga zo door tot je beslag op is of je blik vol.
Laat afkoelen en stort uit op een bord. Let hierbij op dat het wel goed loskomt en wacht niet te lang met het uit de vorm halen want als het helemaal afgekoeld is gaat het niet goed!