Verwarm de oven op 180˚ C. Snij de deksel van de pompoen en schep de zaden en draden eruit. Zet de pompoen op een bakplaat. Wrijf aan de binnenkant in met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen ongeveer 30 minuten
In de tussentijd verhit je de room, melk, knoflook en het meeste van de tijm met meer dan genoeg peper en zout. Zodra het heet is giet je het in de pompoen (na het half uur) en hier roer je 50 gr van de parmezaanse kaas door. Doe de deksel weer op de pompoen.
Bak dit voor 1 uur, haal uit de oven, doe de oven temperatuur omhoog naar 200˚ C. Verwijder het dekseltje, bestrooi met peper en de rest van de kaas, bak dan voor 15 minuten tot het goudbruin is. Strooi de overgebleven tijmblaadjes er overheen.
Schep het pompoenvlees uit de pompoen in kommen met de kaasroom en serveer met lekker brood als een voorgerecht of serveer in de pompoen!