Doe alle droge ingredienten bij elkaar in een grote kom. Dus bloem, bruine suiker, bakpoeder, bakzout, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom en zout. Roer alles goed door.
Doe alle natte ingredienten bij elkaar in een andere kom; het ei, de Griekse yoghurt, de amandelmelk, pompoenpuree en de gesmolten boter. Roer alles goed door tot het glad is. Roer het ei-mengsel door het bloem mengsel tot alles glad is. Het is een beduidend dikker beslag dan ‘ normale’ pannenkoeken. Is het echt te dik dan kun je er nog wat extra amandelmelk doorheen doen.
Zet een pan op medium hoog vuur en zodra het heet is doe je een beetje boter in de pan. Laat dit smelten en schep vervolgens met een lepel (ik gebruik hiervoor een juslepel) een schep in het midden van de pan en laat dit rustig garen. Omdat de pannenkoekjes redelijk dik zijn duurt het even voor ze gaar zijn in het midden laat ze dus niet te hard gaan anders zijn ze verbrand voordat ze gaar zijn.
Keer om en bruin de andere kant.
Je kunt de pannenkoekjes warm houden in de oven tot ze allemaal gebakken zijn. Serveer warm met honing en/of poedersuiker.