150grpure chocolaminstens 70% cacao in stukjes gebroken
Chocolade ganache
100grpure chocola in stukjes
50grboterop kamertemperatuur
25grpistache nootjesgehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 C. Kneus de kardemom peulen in de vijzel. Gooi de groene schillen weg en bewaar de zwarte zaadjes. Deze maak je vervolgens fijn in de vijzel en zet apart.
Mix de boter met de suiker tot het een romig en lichtgekleurd mengsel is. mix de eieren bij elkaar in een andere kom en doe dit vervolgens in gedeeltes bij het suikermengsel. Roer het ei er steeds goed door voor je de volgende hoeveelheid erbij doet.
Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven de kom. Voeg de hazelnoten toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Roer de melk er beetje bij beetje door, samen met de fijngemalen kardemom en de chocolade stukjes.
Doe het mengsel in de ingevette springvorm en zet de cake 50 min in de oven. Neem de cake uit de oven en laat 15 min in de vorm iets afkoelen. Neem de cake vervolgens uit de vorm en laat nog 45 min afkoelen op een rooster.
Voor de saus laat je de chocola en de boter smelten in een vuurvaste kom boven een pan met water. Als alles is gesmolten schep je de saus over de cake. Het beste is om de chocola een klein beetje af te laten koelen voor je dat doet anders is het te dun.