Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. zeef de bloem met bakpoeder, kaneel en een mespunt zout
Meng boter, basterd- en vanillesuiker tot een bijna glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren en als laatste de creme fraiche.
Schep het geheel door het bloemmengsel en schep de geprakte banaan hier ook door heen
Verdeel over de cakevorm en bak in ongeveer 60 minuten goudbruin of tot een sateprikker er schoon uitkomt
Karamelsaus
Om de karamelsaus te maken voeg je de suiker en het water toe aan een steelpan. Breng dit aan kook en laat het rustig bubbelen voor een aantal minuten of tot het een mooie donkere karamel wordt.
Laat het niet aanbranden en zorg dat je niet roert als het eenmaal kookt.
Zodra de juiste kleur is bereikt voeg je de boter beetje bij beetje toe en blijf kloppen. De karamel zal hard gaan bubbelen dus let op want de suiker is heet!
Zodra alle boter is opgenomen haal je de pan van het vuur en je voeg de slagroom, zout en vanille toe. Roer tot je een mooie gladde karamel hebt. Serveer met het bananenbrood.
Notities
De karamelsaus is niet meegenomen in de berekening van de calorieën.