500mltomatensauskant en klaar bij supermarkt (passata)
150gramrode linzen
600mlgroentebouillon
1grote uifijn gesneden
1knoflookteenfijngesneden
2elolijfolie
1tlkomijn
1tlgerookte paprikapoeder
peper en zout
koriander
Instructies
Zet pan op het vuur en doe hier olijfolie in. Bak hierin de ui en de knoflook tot deze glazig zijn.
Roer de komijn en paprikapoeder erdoor en bak deze even mee tot het geurig is. Voeg de linzen toe aan de pan, roer alles goed door en schenk de bouillon erbij. Laat dit 15 minuten koken. (let even op want er verdampt vrij veel vocht dus zorg in ieder geval dat het niet droogkookt)
Schenk de tomatensaus erbij, doe een deksel op de pan en laat dit op een zacht vuurtje verder garen tot de linzen gaar zijn (ongeveer 20 minuten)
Laat iets afkoelen en pureer dan met een staafmixer en verdeel het over kommen. Bestrooi de soep eventueel met nog wat gerookt paprika poeder en fijngesneden koriander. Gebruik eventueel nog wat olijfolie over de bovenkant.