Mix alle droge ingredienten (alle bloemsoorten, zout, suiker, kaneel, kardemom, gember, kruidnagel, bakpoeder, bij elkaar in kom en meng dit goed door.
Doe de karnemelk, kastanjepuree, cranberry sap en het ei bij elkaar en meng dit goed door. Voeg dit bij elkaar en meng dit met een houten pollepel goed door. Overklop het niet, zodra het gemengd is, is het goed. Voeg de gesmolten boter er aan toe en roer weer goed door tot gemengd.
Voeg aan je deegmengsel de gehakte walnoten en de gehakte cranberries toe en meng dit weer even door.
Vet je tulband vorm goed in met boter, bestrooi met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Stort je deeg in de vorm en zet hem in de oven. Check na 45 minuten met een houten prikker of de cake gaar is, zoniet dan laat je hem er nog even instaan en check je het na 5 minuten nog een keer.
Als je cake gaar is haal je hem eruit en laat 5 minuten staan voor je hem op een cakerek uitstort oom volledig te laten afkoelen voor je de icing erop doet.
Voor het maken van de icing doe je de poedersuiker in een kom en voeg hier een paar eetlepels citroensap aan toe. Je hebt snel teveel dus zorg dat alle vocht eerst is opgenomen voor je er weer wat bij doet. De icing moet dun genoeg zijn om te vloeien maar wel ook dik genoeg dat ie er niet meteen aan de andere kant weer afglijdt…Laat de icing even drogen voor je de cake snijdt.