Icinggemaakt van poedersuiker met een beetje water
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 C.
Mix alle droge ingredienten (alle bloemsoorten, suiker, kaneel, kardemom, gember, bakpoeder) bij elkaar in een kom en meng dit goed door.
Doe de yoghurt, de karnemlk, cranberry compote en het ei bij elkaar en meng dit goed door. Voeg dit mengsel bij je bloemmix en meng het met een pollepel door elkaar. Overklop het niet, zodra het gemengd is, is het goed. Voeg de gesmolten boter er aan toe en roer dit goed door tot het gemengd is.
Voeg aan je deegmengsel de gehakte walnoten en hazelnoten toe en de rozijnen.
Vet je tulband goed in met boter, bestrooi dit met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Stort je deeg in de vorm en zet hem in de oven. Kijk na 45 minuten even of het al gaar is met een houten prikker. Zo niet, dan doe je hem nog even terug voor een paar minuten.
Mocht de bovenkant te donker worden dan kun je hem voor de laatste minuten afdekken met aluminiumfolie.
Zodra de cake gaar is haal je hem uit de oven, laat het vijf minuten afkoelen en stort dan uit op een cakerek om hem volledig af te laten koelen.
Voor de bovenkant heb ik cranberry compote gebruikt en daaroverheen icing (poedersuiker en een klein beetje water) Maar je kunt hier gebruiken wat je leuk vind natuurlijk.