1rode chili peperzaadjes verwijderd en fijn gesneden
1kleine rode uifijn gesneden
2lente uifijn gesneden
8kerstomaatjesin vieren gesneden
beetje koriander blaadjesgrof gehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
Instructies
Leg de tonijn op een snijplank en snij tegen de draad in en maak plakjes van ongeveer 5 mm dik. Doe in een kom, breng op smaak met zout en peper en zet aan de kant.
Meng het limoensap, citroensap, suiker en een snufje zout in een kleine kom tot de suiker is opgelost. Roer de knoflook, gember, chili en ui er doorheen, giet deze dressing dan over de tonijn plakjes. Schud de tonijn goed om zodat alles bedekt is met de dressing. Dek af met plastic folie en laat voor ongeveer 10 minuten marineren in de koelkast.
Verwijder de tonijn uit de koeling en voeg de lente ui en de tomaatjes toe aan de kom. Zet terug in de koeling en laat nog eens vijf minuten marineren. Haal dan uit de koeling en laat bij kamertemperatuur nog eens tien minuten staan voor je het serveert.
Doe wat van de verse koriander eroverheen voor je het serveert.