150gr.boter+ iets extra's voor het invetten van de vorm
mespunt zout
wat koud waternaar behoefte
Voor de vulling
125-150gr.gorgonzolaafhankelijk van de grootte van de vorm
oreganogedroogd of vers, naar smaak
4-6verse vijgen in kwartenafhankelijk van de grootte van de vorm
voor de dressing:
2eetl. honing
2eetl. goede olijfolie
versgemalen zwarte peper
voor de garnering:
wat waterkers
een paar plakken parmaham
Instructies
Kneed de ingrediƫnten voor het deeg snel tot een soepele bal. Voeg wat water toe wanneer het deeg te droog is. Ik kneed deeg altijd gewoon op het werkblad; maak een kuiltje in de bloem, boter, zout en wat water erbij en kneden maar.
Maak een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie, druk het deeg wat plat en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.<
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de randen netjes bij.
Verkruimel de gorgonzola boven het deeg. Leg hierop speels de partjes vijgen. Bestrooi alles met de oregano.
Meng de honing met de olijfolie en de versgemalen peper en besprenkel de taart met de helft hiervan.
Bak de taart in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig. Leg er voor het opdienen wat waterkers en plakken parmaham op en besprenkel met de rest van het honing-olie mengsel