Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Zoete bietensoep
Lekker en makkelijk om te maken met voorgekookte bietjes
Bereidingstijd:
30
minuten
min
Totale tijd:
30
minuten
min
Porties:
8
personen
Equipment
Staafmixer
Ingrediënten
6
verse bieten
voorgekookt
3
uien
gesnipperd
1
prei
in ringen
1
winterwortel
in plakken
2
blaadjes
laurier
2
liter
groente bouillon
Instructies
Hak de bieten in grove stukken, evenals de wortel en prei. Snipper de ui.
Verhit een eetlepel olie in een ruime soeppan en bak hierin de ui aan tot deze glazig is. Voeg de wortel, prei en de bieten toe. Bak dit even mee.
Voeg nu de bouillon en de laurier toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit ongeveer een half uur koken of tot de groente zacht genoeg zijn.
Haal de laurier uit de soep. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren.
Gang:
Soep
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
bieten
Dieetsoort:
Vegetarisch
Nutrition
Calorieën:
73
kcal
,
Koolhydraten:
17
g
,
Eiwit:
2
g
,
Vet:
0.3
g
,
Verzadigd vet:
0.1
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
0.1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
0.03
g
,
Natrium:
1062
mg
,
Kalium:
361
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
10
g
,
Vitamine A:
4927
IU
,
Vitamine C:
9
mg
,
Calcium:
36
mg
,
Ijzer:
1
mg