Een heerlijke bitterkoekjespudding maak je natuurlijk gewoon zelf met dit makkelijke recept
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Koeling: 4 uuruur
Porties: 4personen
Ingrediënten
250grbitterkoekjes
65grmaizena
2zakjes vanillesuiker
3elsuiker
500mlvolle melk
500mlslagroom
3elamandelessenceof likeur
diverse puddingvormpjes
folie
Instructies
Breek 200 gr van de bitterkoekjes in kleine stukjes en zet die op het vuur met 400 ml melk en de 500 ml slagroom. Maak een papje van de maizena, de vanille suiker, de suiker en de resterende 100ml melk. Roer dit goed door zodat je een glad papje hebt zonder klontjes.
Ik had overigens geen vanillesuiker meer in huis dus heb een vanillestokje gebruikt en 5 el suiker.
Breng het mengsel op het vuur aan de kook en laat dit zachtjes koken tot alle bitterkoekjes zijn opgelost. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Let op dat het niet aanbrand.
Draai het vuur laag en giet er al roerend het maizena papje bij. Laat dit even zachtjes doorkoken en blijf goed roeren want nu bakt het snel aan. Laag vuur dus. Neem de pan van het vuur en voeg de amandelessence of likeur toe.
Spoel de puddingvormen om met koud water en laat uitlekken (dus niet afdrogen) Je kunt ze ook goed insmeren met boter, dat werkt net zo goed.
Schenk de pudding in je vormpjes en zet het in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Om de pudding om te keren kun je het beste – als je metalen vormpjes gebruikt zoals ik – heel even in heet water dopen, op een bord omkeren en bord en pudding beide tegelijk omdraaien en even een shake geven. Als het goed is komt het meteen los.
Serveer met de resterende bitterkoekjes en/of slagroom en tova