Heerlijke appeltaartjes met kardemom. Net weer even anders dan de klassieker
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 45 minutenmin
Porties: 4personen
Equipment
Vijzel
Cakeblik van 24 cm of paar smalle van 10 cm
Ingrediënten
150grboter
150grsuiker
3elsuiker
150grbloem
8grbakpoeder
15kardamom peulen
3eieren
3grote appels
Instructies
Laat de boter op kamer temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de bloem, het bakpoeder samen en zeef het.
Maak de kardamom peulen open. Lukt het niet geef ze dan een zacht klapje met de vijzel. Haal de zaadjes eruit en maal deze fijn in de vijzel.
Klop de boter met de suiker licht en romig. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg de bloem beetje bij beetje toe. Daarna voeg je de helft van gemalen kardemom toe. Vul de cakeblikjes of de ene grote met het beslag. Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Doe elk plakje in het beslag duwen (en kijk even naar de foto als je wilt weten hoe)
Mix de rest van de 3 el suiker met de rest van de kardamom. sprinkle over de cake en zet in de oven tot ze goudbruin zijn en gaar. Ongeveer 20-30 minuten. Dit is de tijd voor de kleine taartjes. Gebruik je een grotere vorm hou dan rekening met een langere baktijd.