2lange rode chili peperszaadjes verwijderd en zaadlijsten, fijn gesneden
2eetlepels limoensap
Instructies
Zet de rijst op met water in een kleine pan en kook dit volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
Terwijl de rijst kookt maak je de chili dressing. Die de azijn, vissaus, knoflook, water en de bruine suiker in een smal pannetje en los de suiker al roerend op . Zet het vuur wat hoger en laat dit 6-8 minuten doorkoken of tot het wat gereduceerd is en stroperig is geworden. Voeg de chili en de limoensap toe en zet aan de kant om volledig af te koelen.
Maak een rijstpapier zacht door het onder te dompelen in een kom met lauw water voor ongeveer 10 seconden. Leg het op een schoon oppervlak en beleg met komkommer schijven die elkaar iets overlappen.Doe twee theelepels rijst aan een kant van de komkommer, voeg er kipreepjes aan toe, twee blaadjes Thaise basilicum en twee blaadjes koriander en rol het strak op. Herhaal dit met de overige ingredienten. Serveer de springrolls met de chili dressing