7dlgroente- of kippenbouillonals je het vegetarisch wilt houden uiteraard geen kippenbouillon
1grote courgettein blokjes van 2 cm
2elpijnboompittengeroosterd
2elfijgesneden bladpeterselie
Instructies
Was de freekeh goed, het water moet helder zijn. Doe over in een ruime kom en laat het 30 minuten weken in koud water en laat daarna uitlekken. Check goed of er geen steentjes tussen zitten. Ik heb me laten vertellen dat dat nog wel eens gebeurt.
Verhit de olijfolie in een grote pan of wok en smoor hierin de venkel en de ui in ongeveer tien minuten gaar. Voeg de boter, knoflook, freekeh, kaneel en laurier toe en zet het vuur een paar minuten halfhoog.
Voeg de wijn en de citroenschil toe. Laat de wijn verdampen, giet er de kokend hete bouillon met wat zout en peper bij en laat alles 25 minuten pruttelen; roer vaak. Voeg de courgette toe en laat de pan nog 15-20 minuten op het vuur staan. bijna alle vloeistof moet verdwenen zijn. Roer er dan het citroensap, de pijnboompitten en de peterselie door en zet het gerecht op tafel