Een Indisch recept voor een roti kukus, oftewel een zoet brood uit de stoompan
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 45 minutenmin
Porties: 8personen
Ingrediënten
3eieren
200grsuiker
1elvanille suiker
1dl7up
250grzelfrijzend bakmeel
1mespuntje zout
1elcacaopoeder
Instructies
Mix de eieren met de suiker en het zout. Voeg de 7up (of spa rood) toe en als laatste het zelfrijzend bakmeel. Mix alles goed en zorg dat het glad en klontjesvrij is. Bekleed je stoompan aan de binnenkant met bakpapier. Zorg ervoor dat je niet alleen de randen bedekt maar ook de zijkanten.
Doe het grootste gedeelte van het beslag in de pan. Door het restant van het deeg meng je de cacaopoeder. Dit voeg je daarna toe aan de rest van het beslag en maak hier een creatief marmer effect van. Dus niet helemaal doorroeren! Doe om de deksel van je stoompan een schone theedoek (om te voorkomen dat het water terug drupt op je cake)
Vul het onderste deel van je pan met water en breng dit aan de kook. Plaats het gedeelte met het beslag erin erop en sluit af met de deksel met theedoek. Laat het op medium vuur ongeveer een half uurtje stomen.