1blikjetonijn van goede kwaliteit op waterafgegoten
Dadel marsepein rolletjes
8stevige droge dadelsik heb medjool dadels gebruikt
120grmarsepein
optioneel: gesuikerde rozenblaadjes
Geroosterde ananaspistache en munt
1kleine ananas
4tlrietsuiker
3elfijngehakte pistache
16kleine muntblaadjes
Instructies
Ham- en courgettelinten
Verwijder de kapjes van de courgette en snijd met een dunschiller 8 dunne verticale linten van deze vruchtgroente. Schep met een bolletjeslepel 8 bolletjes of met een mes blokjes van 3 x 3 cm
Halveer de plakjes ham in de lengte. Steek een cocktailprikker in de meloen, rijg de ham er in een lint aan en eindig met het courgettelint. Herhaal met de resterende ingredienten.
Romige tonijnbites
Meng de creme fraiche met de gehakte augurken, de mosterd en het zout. Bestrijk hiermee de sneedjes stokbrood grof en leg er een flink stukje tonijn op. Voeg een schijfje augurk toe en zet het geheel vast met een cocktailprikker.
Dadel marsepein rolletjes
Snij de dadels doormidden en verwijder de pit. Leg de dadelhelften in de lengte op een rij op een stuk bakpapier, leg ze iets over het uiteinde heen. Vouw het bakpapier terug en rol met een deegroller over de dadels tot ze zo'n 4 mm dik en 8 cm lang zijn. Snijd de marsepein in 8 stukken en geef elk stuk met de deegroller de vorm van de dadels. Leg een stukje op een dadel en rol dit op. Gebruik je rozenblaadjes, leg die dan bovenop en zet alles vast met een cocktailprikker. Herhaal voor de overige dadels.
Geroosterde ananas
Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een braadslee met bakpapier. Schil de ananas en halveer in de breedte. Snijd de helften in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Leg de stukken in de braadslee en wentel ze door de suiker. Bak de ananas 8-10 minuten of tot hij licht gekaramelliseerd is. Neem de stukken uit de braadslee en snijd elk stuk in vieren. Wentel de helft van de ananas door de pistache noten. Rijg een met nootjes bedekt stuk aan een cocktailprikker, voeg een stuk ananas toe zonder nootjes en eindig met een muntblaadje.