Honing, maple syrup, stroop of poedersuiker om te serveren
Instructies
In een kleine kom meng je de dooiers en klopt die lichtjes, voeg dan de melk en de gesmolten boter toe.
Klop het dooiermengsel in het bloemmengsel (bloem, bakpoeder, suiker, zout) tot alles goed gemengd is. In een derde kom klop je de eiwitten op hoge snelheid tot stijve pieken maar zorg dat het niet te droog wordt, 2 a 3 minuten. Met een rubbel spatel vouw je de eiwitten voorzichtig door het mengsel in 2-3 gedeeltes.
Doe 1/4 tl boter in elk van de gaten in de aebleskiver pan. Zet op medium vuur en verhit tot de boter begint te bubbelen. Met een pastry kwast draai je de boter rond in het gat zodat alles goed bedekt is. Giet 1 eetlepel beslag in elk gat, voeg dan wat van de vulling naar keus toe en dek af met nog een eetlepel beslag. Bak tot de bodem goudbruin en krokant is en iets wegtrekt van de zijkanten, 3-5 minuten. Met kleine vorkjes flip je de poffertjes om en bak je de andere kant tot ook die goudbruin is, nog eens 3 minuten. Doe over naar een bord.
Notities
De vulling is niet meegenomen in de berekening van de voedingswaarde