Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in een machine of doe ze in een zak en sla erop met een deegroller (mocht je nog wat agressie kwijt moeten dan is dat een goeie.. ;).
Doe de kruimels in een kom en smelt je boter op een laag vuur. Zodra gesmolten doe je het bij de koekkruimels en je roert dit goed door. Stort uit op de bodem van je springvorm en druk met de bolle kant van een lepel aan zodat het gelijkmatig wordt. Zet even in de koelkast terwijl je de rest van het recept maakt.
Doe de monchou in een ruime kom met de suiker en klop dit met een mixer glad. Voeg de citroenrasp toe. Doe een voor een de eieren erbij en mix het tussen elk ei eerst goed door voor je de volgende erbij doet.
Roer de blauwe bessen door je mengsel en stort uit in je klaarstaande bakblik. Zet in de voorverwarmde oven en laat het voor ongeveer 30 minuten bakken of tot de bovenkant stevig maar nog wel een beetje wiebelig aanvoelt. Haal hem uit de oven en laat volledig afkoelen op kamertemperatuur. Zet daarna in de koelkast om verder op te stijven.
Voor de topping mix je de mascarpone en de poedersuiker samen glad. Klop in een aparte kom de slagroom tot zachte pieken en schep dit dan door de mascarpone.
Verdeel de mascarpone room over de bovenkant en laat hem nog een paar uur opstijven in de koeling.
Voor het serveren kun je er nog wat blauwe bessen over strooien