5verse rode pepersfijngestampt of heel fijn gesneden ( ik liet de zaadjes erin)
1/2theelepelsereh poeder
1/2theelepeldjahé
75gramsantenvan een blok
1/2theelepelzout
scheutje zonnebloemolie
Instructies
Doe je kleefrijst met de kaffir lime blaadjes in een pan en zorg dat er genoeg water in staat dat je ongeveer twee vingers dikte boven de rijst staat. Breng het geheel aan de kook en laat in ongeveer 20 minuten gaar worden. Zet opzij om af te laten koelen.
Bak de uien zacht in een grote koekenpan. Voeg alle andere ingredienten eraan toe en bak tot het droog is geworden en het meeste vocht verdampt is. Verwijder je kaffir lime blaadjes uit de rijst.
Leg een stukje vershoudfolie neer op je aanrechtblad en doe daar ruim vier eetlepels rijst op. Maak er ongeveer een rechthoek van 12 bij 8 cm van. (en wel nameten met een lineaal he... geintje!)
Leg een eetlepel van de vulling in het midden in een streepje (zie foto boven) Vouw de rijst er zo omheen dat de vulling in het midden zit en maak er een stevig rolletje van en draai beide uiteindes van de folie dicht. Ga door tot alles op is.
Leg de rolletjes in de koelkast om stevig te worden en eet ze in plakjes op. Je kunt ze ook warm eten. Warm ze dan even voor serveren op in de magnetron