Dit is heerlijk als een gezonde saus variant op bijvoorbeeld een groenteburger, bij een broodje shoarma met geroosterde groentes of gewoon als dip voor bijvoorbeeld wortel of bleekselderij.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 10 minutenmin
Porties: 6personen
Ingrediënten
250grstevige yoghurt zoals hangop of Griekse yoghurt. Zorg dat je geen zure yoghurt uitkiest
Doe de yoghurt in een kom en meng met de specerijen, maar hou de chili peper apart. Proef en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe. Pers het teentje knoflook uit en doe dit erbij
Rasp de helft van de komkommer, doe dit in een zeef bestrooi met wat zout en laat het vocht er een beetje uitlopen. Ik druk het altijd nog even na met een lepel om te voorkomen dat het te vochtig wordt.
Snij de rest van de komkommer in kleine blokjes
Doe de uitgelekte geraspte komkommer door de yoghurt en roer goed door. Doe over in een leuk schaaltje en bestrooi met de blokjes komkommer en de chili poeder. Maak af met gehakte blaadjes koriander.