Een heerlijke (maar machtige) cheesecake waar je met name mannen heel blij mee maakt.
Voorbereidingstijd: 20 minutenmin
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur20 minutenmin
Porties: 12personen
Equipment
Springvorm van 24 cm
Ingrediënten
Voor de bodem
200grbiscuitjes
50grgezouten pinda's
100grdonkere chocola
50grzachte ongezouten boter
Voor de vulling
500grroomkaas
3grote eieren
3eigeel
200grsuiker
125mlzure room
250grgladde pindakaas
Voor de topping
250mlzure room
100grmelkchocola
30grlichtbruine basterdsuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 C.
Doe de biscuitjes, pinda's, donkere chocola en de boter in een keukenmachine en draai dit tot het een klont vormt. Doe dit op de bodem van een springvorm van 23 cm (bedekt met bakpapier) en druk het in de bodem en tegen de kanten aan om de korst te vormen.
Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Maak je keukenmachine kom schoon en doe hier nu de roomkaas, eieren en eidooiers, suiker, zure room (de 125 ml) en de pindakaas is en draai dit tot een glad mengsel.
Giet de vulling in je gekoelde springvorm met de bodem en bak deze in de voorverwarmde oven voor een uur. Check het na een minuut of vijftig. De top moet stevig en droog aanvoelen (alleen de top, dus eronder mag het nog best een beetje wiebelen)
Haal de cheesecake uit de oven terwijl je de topping maakt.
Verwarm de 250 ml zure room met de melk chocola en de bruine suiker zachtjes tot de chocola en de suiker goed gemengd zijn met de room. Haal van het vuur.
Giet het roommengsel voorzichtig op de cheesecake en strijk het glad.
Zet het geheel nog terug in de oven voor een tien minuutjes en haal dan eruit. Overigens is de bovenste laag dan nog niet gehard, dit gebeurd in de koeling.
Eenmaal uit de oven volledig laten afkoelen, dan afdekken en in de koeling zetten voor de nacht.
Zodra je hem wilt eten kun je hem het beste van tevoren uit de koeling halen. De smaak komt het best tot zijn recht als het niet te koud is. Te warm is ook niet goed, omdat de bovenkant dan vooral een beetje te smeuiig wordt om goed te kunnen snijden.