Deze lekkere en makkelijke rode uien chutney ziet er door de kleur alleen al prachtig uit. lekker met oude kaas! Dit recept maakt - afhankelijk van de maat van je uien - ongeveer 450 gram.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 45 minutenmin
Totale tijd: 55 minutenmin
Porties: 1portie
Ingrediënten
6groterode uien
150grsuiker
200mlrode wijn azijn
2kaneelstokjes
4stukskruidnagel
1-2elbalsamico
olijfolie
Instructies
Snij alle uien in ringen. Maak ze niet te dik maar ook niet te dun.
Verhit de olie in een pan en doe de uien en de suiker in een pan en bak het geheel even zachtjes aan. Laat niet verbranden!
Doe de azijn, kaneelstokjes, kruidnagels en de balsamico erbij en laat het geheel voor minimaal 30 minuten zachtjes inkoken. Proef even om te kijken of het al zacht genoeg is en ver genoeg ingedikt. Zo niet dan laat je het nog even door pruttelen.
Verwijder kaneel en kruidnagels en verdeel de hete chutney over gesteriliseerde potten. Je kunt het op die manier lang bewaren.
Wil je het niet bewaren dan kun je het ook eerst af laten koelen en dan in een pot doen. Bij mij is het nooit een lang leven beschoren.
Notities
De voedingswaarde is voor de volledige hoeveelheid. Je gebruikt natuurlijk maar een klein beetje per keer.