Gebruik hiervoor biologische kippendijen met de huid erop.
Voor het schoonmaken van het bot is een schaar wellicht de makkelijkste optie
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediƫnten
2stuksBiologische Kippendijenmet huid
1tlZeezout
1tlspecerijenmix
kokosolie of ghee om in te bakken
Instructies
Haal het bot uit de kippendijen, dep goed droog met keukenpapier en leg ze met het vel naar beneden op een plank en sla ze wat platter (ik was die stap vergeten, met als resultaat dat de bovenkant minder egaal bruint. Wel handig om te doen dus)
Draai om en leg de kippendijen met de huid naar boven op de plank
Strooi zeezout op de huid. Let op; gebruik hier alleen zeezout en nog geen specerijen!
Neem een grote koekenpan waar de kip plat ruim in kan en verhit de olie.
Let de kip met de huid naar beneden in de koekenpan en laat dit ongestoord bakken voor een minuutje of 7-10. Check tussendoor even of het niet te hard gaat. Een anti spat scherm is handig om op je pan te leggen. Dat scheelt een hoop rommel op je fornuis. Terwijl de kip bakt op de huid strooi je de specerijen op de vleeskant.
Nadat de huid mooi goudbruin is gebakken draai je hem om en bak je de vleeskant tot de kip gaar is.
Laat nog even rusten op een plank voor een minuutje of vijf (en leg hem dan natuurlijk op de vleeskant en niet op de huid op de plank! Anders wordt de huid weer zacht) en snij de kip dan in repen en serveer direct.