Verhit een pan op medium vuur en rooster de hazelnoten voor 2-3 minuten of tot goudbruin. Let wel op, want het kan ineens hard gaan. Doe over in een kom en laat licht afkoelen. Doe ze dan in een theedoek en wrijf de velletjes eraf. Het zou makkelijk moeten gaan.
In dezelfde pan, bak je de ui 5-6 minuten in wat olijfolie met een beetje zout, tot ze goudbruin en zacht zijn. Doe de beetjes, knoflook en het meeste van de hazelnoten (hou er een paar achter voor decoratie) in een keukenmachine en draai dit tot kleine kruimels. Dit kan natuurlijk ook met een mes, maar dat duurt wat langer.
Voeg de gemalen bietjes, knoflook en de hazelnoten toe aan de ui en bak dit samen voor een minuutje of twee. Indien nodig voeg je wat extra bakvet toe.
Doe bloemkool roosjes in de keukenmachine en draai dit weer tot fijne kruimels, beetje de grootte van rijst of couscous. Voeg toe aan de de bietjes mix roer dit allemaal goed door, En roerbak het nog een paar minuutjes. Doe dan alles over in een grote kom.
Meng de ingredienten voor de dressing en giet dit over de salade. Voeg peterselie en munt toe en roer dit goed door. Proef of het nog zout of zuur nodig heeft en garneer met hazelnoten, peterselie en wat extra geraspte citroen.