450grkers tomaatjesliefst rood en geel door elkaar als je die kunt vinden
olijfolie
Instructies
Doe de kaas (in stukjes) met de amandelen, knoflook en de chili peper (als je hele chili's gebruikt, verwijder dan uiteraard het steeltje. Wil je het extra heet, laat dan de zaadjes in de pepers zitten, vind je dat niks, haal het er dan uit) in de keukenmachine en draai tot een puree.
Terwijl de motor draait voeg je 1,5 bos van de basilicum toe, de ansjovis en ongeveer 2/3 van de kerstomaatjes. Meng tot alles een puree is en voeg twee flinke scheuten olijfolie toe. Proef en voeg peper en zout toe indien nodig. Zet aan de kant voor later.
Snij de resterende tomaatjes in half of in kwarten en zet apart. In de tussentijd had je je rigatoni kunnen koken dus kijk of die gaar zijn. Laat ze uitlekken en hou een beetje van de kookvloeistof achter. Doe de pasta terug in de hete pan en meng alles met de chili puree en roer het goed door. Als het te droog is kun je er een beetje kook vocht door roeren.
Voor serveren doe je alles in een grote schaal, schud het om en voeg de resterende cherry tomaatjes en basilicum blaadjes toe.