Rogan Josh - ik had het al vaker gehoord maar dacht dat het een merk was... Rogan Josh is echter een curry gerecht uit Kashmir India en er zijn vele variaties op. Deze variatie komt van Melissa Joulwan van het boek Well Fed.
Doe alle specerijen bij elkaar in een smalle kom en meng dit door met een vork.
Snij het vlees in stukken en bestrooi dit ruim met peper en zout
Verhit een flinke pan of stoofpan en verhit de olie op medium vuur. Bak het vlees in gedeeltes rondom bruin.
Zodra het vlees bruin is voeg je de gehakte ui eraan toe en bak je dit tot de ui zacht begint te worden en een beetje bruin begint te kleuren.
Voeg de Rogan Josh specerijen toe aan de pan en roer tot alles geurt, dit zal iets van 30 seconden duren.
Giet de kokosmelk erbij en het water. Meng alles goed door, zet het vuur hoog en breng aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag, doe je de deksel op de pan en laat je het geheel ongeveer 1-2 uur sudderen.
Zodra de tijd voorbij is en het vlees goed gaar, haal je de deksel van de pan en laat je het nog even door pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.