Week je gelatine blaadjes in koud water voor minimaal 5 minuten voor je de slagroom gaat verwarmen.
Verwarm de room samen met de suiker, karnemelk en vanille in een steelpan op medium vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat niet koken.
Zodra de suiker is opgelost haal je de slagroom van het vuur en roer je de (uitgeknepen) gelatine erdoor tot het is opgelost. Haal het mengsel door een zeef. Laat het een beetje afkoelen en doe het in een glas naar keuze en zet die in de koelkast afgedekt met een stukje keukenplastic.
In de tussentijd schil je de nectarines (zet een kruis in de bodem van de nectarines en giet er heet water overheen, laat dit even staan en je kunt ze net zoals een tomaat afpellen.)
Hak het nectarine vlees fijn, verwijder de pit en doe het fruit in een blender. Pureer dit tot het glad is, haal weer door een zeef en druk tot erdoor totdat alle sap is verdwenen van de prut.
Week de overgebleven blaadjes gelatine in koud water en verwarm je nectarine puree zachtjes op laag vuur tot net heet genoeg om de gelatine op te lossen. Voeg de citroensap toe en roer om het te combineren. Laat afkoelen en zodra koel giet je het bovenop je pannacotta in de koelkast en dit zet je weer terug voor minimaal 2 uur.