Hoeveel tijm je in dit sinaasappel ijs verwerkt is een persoonlijke keuze
Porties: 4personen
Ingrediënten
3dlmelk
4dlroom
3eidooiers
100grfijne suiker
2sinaasappelsrasp
1sinaasappelsap
5takjestijmgehakt
Instructies
Doe de 3 dl melk samen met 2 dl van de room in een pannetje en zet dit op een laag vuur op. Doe de gehakte tijm en de sinaasappel rasp erbij en laat het tegen de kook aankomen. Zet het vuur uit en laat dit voor minimaal 30 minuten trekken.
Zodra het half uur voorbij is kun je de eidooiers opkloppen met de suiker tot je een romige en dikke subtantie hebt. Voeg hier je kruidenmelk/roommengsel en het sinaasappel sap aan toe en klopt het geheel luchtig op. Klop de overige 2 dl slagroom lobbig en schep dit door je kruidenmengsel.
Laat je ijsmengsel nu eerst volledig koelen voor je het in de vriezer of de ijsmachine doet. Voor de ijsmachine is het belangrijker dat het echt goed koud is (afhankelijk van je ijsmachine). Een nachtje in de koeling is dan een goed idee.
Bereid het ijs vervolgens in een ijsmachine of doe het in een diepvries bakje. Zet dit in de vriezer en roer het iedere 30 minuten goed los totdat het ijs stevig is.