eventueel gedroogde kruiden voor erdoorbijvoorbeeld provencaalse kruiden
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 C. Als je anti aanbak vormpjes hebt hoef je ze in principe niet in te smeren aangezien de boter in het bladerdeeg al vet genoeg is om los te laten. Heb je geen anti aanbak dan misschien beter van wel.
Klop de eieren met de room door elkaar en voeg peper, zout en eventueel andere kruiden toe.
Beleg de vormpjes met een plakje bladerdeeg per vorm en prik met een vork gaatjes in de bode,.
Snij je gerookte kip in stukjes en verdeel over de bodems. Doe hetzelfde met de doperwtjes. Let op dat je ze niet al te vol doet want dan gaat de boel overstromen in de oven.
Schep je roommengsel eroverheen tot net niet helemaal aan de rand van je quiches.
Druk een paar halve tomaatjes in de room. De snijkant boven.
Zet in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten of tot het room-ei mengsel goudbruin is en stevig.