Dit makkelijke gerecht is lekker met bloemkoolrijst, gewone rijst en nog extra geroerbakte groentes
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 15 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediƫnten
50grananas uit blik
200mlananassapuit datzelfde blik
2elolie
12tijgergarnalengrote rauwe en schoongemaakte
1elgeraspte gember
1rode peperzaadjes verwijderd en fijn gesneden
1/2uifijn gesneden
1gele paprikain blokjes
50grtauge
zout
witte peper
sap van 1 limoen
1tlhoning
1lente uifijn gesneden om te garneren
Instructies
Doe de ananasstukjes en het sap in een blender of staafmixer en draai tot een fijne puree. Haal uit de blender en zet apart.
Verwarm een wok op hoog vuur tot het begint te roken en voeg dan de olie toe. Bak de garnalen voor 2-3 minuten tot ze roze worden, zet dan apart
Verwarm de resterende olie in de wok en roerbak de gember en chili voor een paar seconden, voeg de ui toe, roerbak nog een minuut of tot zacht
Voeg de ananaspuree toe en laat de saus een minuutje reduceren, roer dan de paprika en de tauge erdoor en kook nog een minuutje
Breng op smaak met zout en peper en voeg de limoen sap en honing toe. Roer dan de garnalen er weer door en roer alles goed om. Check of er genoeg zout en peper in zitten, voeg meer toe indien nodig en strooi de lente ui erover. Serveer meteen met gekookte rijst