Dit gerecht is lekker met bloemkool couscous, rijst en groente. Door het lekkere zoete sausje wordt dit een heerlijke sticky chicken
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
80mlhoning
2eloestersaus
1ellimoensap
25grverse gemberwortelgeraspt
2teentjesknoflookgeperst
60mlwater
2elolie
600gkipdijfiletsbijgesneden en in reepjes
1limoenin dunne plakken
Instructies
Meng de honing, oestersaus, het limoensap, de gember, knoflook en het water in een kom en zet apart.
Verhit de olie op hoog vuur in een grote wok of anti aanbak pan. Voeg de kippenreepjes toe en bak in porties 6 minuten of tot ze gaar zijn. Voeg het honingmengsel en de plakken limoen toe en breng aan de kook. Kook nog 2-4 minuten of tot het vocht iets is ingedikt.
Serveer op een schaal en leg de kip erop. Bestrooi eventueel met gesneden bosuitjes en serveer met rijst of bloemkool couscous