1eetlepelcitroensapwanneer je granita te zoet wordt
Voor de siroop
250mlvruchtenbierdezelfde als die je voor de granita hebt gebruikt
25gramkristalsuiker
Een bak vanille ijs
Instructies
Granita
Doe de suiker en het water in een pannetje en breng dit aan de kook.
Als het kookt zet dan het vuur lager en laat een minuut of 5 zachtjes doorpruttelen.
Vuur onder de pan uitzetten en het flesje bier erdoorheen roeren
Dit ijsmengsel is erg zoet; zeker wanneer je het samen met de siroop serveert. Waarschijnlijk vindt de Misses dit niet erg, maar wanneer je de zoetigheid toch iets wilt compenseren schep je samen met het bier een eetlepel citroensap door het suikerwater
Een platte ovenschaal pakken (niet de allermooiste die de Misses heeft, want je moet er ook met een vork doorheen krassen)
Giet het pannetje leeg in de ovenschaal en zet deze in de vriezer
Ieder half uur even de ovenschaal uit de vriezer halen en met een vork het mengsel losroeren/schrapen, totdat je een soort van slushpuppie ijs krijgt.
De granita is goed wanneer je mooie, goed bevroren brokjes ijs hebt
Siroop
Kook het bier en de suiker in een steelpan en laat het inkoken tot het tot een kwart is gereduceerd (minimaal 10 minuten).
Giet de siroop in een flesje of iets anders waarmee je straks makkelijk kunt schenken en zet het in de koelkast om lekker af te koelen.
Dudetoet afmaken
Schep een paar mooie bollen vanille ijs in een mooi glas of een kom. Even een advies van dude tot dude: vanille ijs in de winkel kopen of het ijs uit de vriezer pakken dat de Misses heeft gemaakt. Zelf vanille ijs maken is NIET dude like.. Voor de duidelijkheid: vanuit een Dude perspectief is granita geen ijs. Granita is bevroren water met bier en technisch gesproken dus drank, ergo WEL dude like.
Schenk over het ijs de afgekoelde siroop en maak af met een paar flinke lepels van die heerlijke granita.
Zeker weten dat de Misses na het proeven van jouw DudeToet je ook volgende week weer ruim baan geeft in de DudeFood keuken.