Boekweit noedels met paddestoelen, sojabonen en sesam
Een lekker vegetarisch recept van boekweitnoedels met paddenstoelen, soja en sesam
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 25 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
225gramboekweitnoedelssoba noedels
250grampaddenstoelen
400gramsojabonengedopt, uit de diepvries
paarhandjes taugé
4bosuienfijngesneden
1/2sjalotje
1/2teentjeknoflook
Voor de saus
1/2sjalotjefijngesenden
1/2teentjeknoflookfijngesneden
3elolijfolie
1elsojasaus
1elsesamolie
1elhoning
2ellimoensap
1/2elrijstazijn
Voor erbij
geroosterde sesamzaadjeskan ook normale
partjes limoen
koriander naar smaak
Instructies
Maak eerst het sausje, want de noedels zijn zo klaar. Snijd de sjalot en knoflook fijn. De helft gebruik je voor de dressing, de andere helft om te bakken. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng door elkaar. Breng het sausje op smaak met versgemalen peper en zout.
Breng water met wat zout aan de kook.
Snijd de bosui in dunne ringen en scheur de paddenstoelen in stukken. Verhit wat olie in een grote pan of wok. Bak eerst de sjalot en knoflook een paar minuten aan. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak tot ze beetgaar zijn. Voeg op het eind de bosui, taugé en sojabonen toe en bak kort mee.
Kook ondertussen de noedels gaar (deze hoeven maar een paar minuten) en giet af.
Doe de noedels bij de groenten in de pan en voeg de dressing toe. Roer goed door elkaar.
Serveer de noedels met de partjes limoen, koriander en bestrooi met sesamzaadjes.
Doe net als ik een halfslachtige poging om ze met stokjes te eten en daarna gewoon lekker met mes en vork.