Zet alle ingredienten klaar. Pel de knoflook en leg de knoflookpers klaar. Schil de gember en snij fijn. Snij de kip in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de kaneel en kruidnagel 2 minuten op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren.
Voeg de kip toe en bak deze in 4 minuten goudbruin.
Snij de zoete aardappel ondertussen in blokjes van ongeveer 2 cm.
Voeg de knofolook en gember toe en bak een minuut mee met de kaneel en kruidnagel.
Voeg de 150 ml water toe en de zoete aardappel en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, deksel erop en laat 15 minuten zachtjes koken.
Rooster de amandelen tot ze goudbruin zijn en zet apart.
Voeg de doperwten en de creme fraiche toe aan het mengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat de korma nog 3 minuten op laag vuur koken. Het moet een dik lobbig geheel worden dus kijk even of je zonder deksel moet koken of juist iets extra water moet toevoegen. In mijn geval moest ik er iets water bij doen. Ook vond ik de drie minuten voor de (verse) doperwten te kort. Ik heb die iets langer gekookt
Serveer met amandelschaafsel en grof gehakte koriander blaadjes